Deda Mrazova pisma 2014: Tajna je otkrivena!

Evo obrnusmo još jedan krug, i opet smo na početku, imamo 360 i kusur dana za stvaranje divnih uspomena. Zato vam svima želim srećnu i uspešnu Novu 2014 i puno zdravlja, sreće, ljubavi i smeha, a za ostalo ćete se snaći ;)
Nova godina je praznik koji volimo, zbog svih onih sitnih stvari koje ga čine lepšim. Tada smo na odmoru, uživamo u svetlucanju lampica sa okićene jelke a samo veče je rezervisano za dolazak Deda Mraza, koji tradicionalno ostavlja poklone i pisma ispod jelke. Kako je to bilo prošlih godina možete pogledati ovde i ovde. Nekako nas taj Deda Mraz uvek pređe, te nikako nismo uspevali da ga vidimo, jedne godine je sigurno ušao kroz prozor jer je bio odškrinut, druge kroz terasu :) Pravili smo i zasede po kući, ali nikako nam nije pošlo za rukom da ga uhvatimo.

Međutim, kako godine prolaze tako i deca rastu, te je starija princeza već naslutila i znala  ko stoji iza ove čarolije. Zato je njeno pismo ove godine bilo posebno i u njemo je otkrivena Deda Mrazova tajna, a mlađa je takođe uživala dok smo joj čitali njeno pisamce (tražila je da joj stalno čitamo, te ga je vremenom naučila napamet).

Draga Lana,

Ove godine otkrila si veliku tajnu (i zato psssst nastavi da čitaš ovo pismo u sebi J). Sada znaš kako Deda Mraz uspe da u jednoj večeri obiđe svu decu sveta, odabere, zapakuje i donese baš one poklone koje priželjkuju. I još da ih neopaženo stavi pod jelku iako  se svake godine deca trude da uhvate taj magični trenutak.
Da, u pravu si, Deda Mraz ima pomoćnike - sve mame i tate, tetke,teče, ujake i ujne, prijatelje i mnoge druge ljude dobrog srca. Ipak, odgovor na tvoje pitanje - da li su mama i tata Deda Mraz - je ne. Istina, mi donosimo poklone pod jelku i trudimo se da taj novogodišnji trenutak svake godine bude zauvek urezan u vaše pamćenje, ali mi nismo Deda Mraz. Ko je on i da li postoji? Da, on je ljubav! On širi magiju darivanja,i ne živi na Severnom polu već u srcima svih nas. Svake godine on nas iznova uči da je veoma važno da verujemo u nešto što ne vidimo i ne možemo da opipamo, jer samo verujući u čuda ona zaista mogu da se ostvare. Jer kad snove jako želimo i verujemo u njih i istrajno radimo na njihovom ostvarenju, oni će sigurno postati java. Deda Mraz nas takođe uči najvažnijoj stvari – da je darivanje važnije od dobijanja samih poklona. Osmeh i sreća na licima onih koje daruješ je najlepši praznični poklon i u tome je njegova tajna.
Bila si divna devojčica i ove godine, i ponosni smo na tebe svakoga dana. Čak i kad se ljutimo, a znaš da ljutnja brzo dođe i prođe (psst, nestašluci su deo odrastanja, ali je najvažnije izvući pouku i ne ponavljati ih).
Sigurni smo da ćeš uživati u poklonima ispod jelke i da ćeš ih deliti sa sestrom.
http://badaxemi.com/wp-content/uploads/2013/12/heart-holidays-desktop-hd-iphone-ipad-wallpapers-cute-desktop-background-heart-images.jpgI iako ti to kažemo svake večeri pred spavanje, ponovićemo još jednom – Volimo te najviše na svetu!

Mama i Tata


Draga Irina,


Bila si dobra ove godine, naučila si puno novih stvari. Počela si da deliš sobu sa sekom, prešla si iz jaslica u mlađu grupu u vrtiću, svaki dan naučiš neku novu pesmicu ili priču, lepo crtaš i bojiš.
Nastavi da slušaš mamu, tatu i seku, i da redovno raspremaš igračke i pomažeš im. I da, nemoj da budeš “plačko”, lepše je biti “smeško”!
Pogledaj ispod jelke, primio sam tvoje pismo i siguran sam da će ti se pokloni svideti.
Ho, ho, ho, puno pozdrava do sledeće godine!
http://badaxemi.com/wp-content/uploads/2013/12/heart-holidays-desktop-hd-iphone-ipad-wallpapers-cute-desktop-background-heart-images.jpg

 Deda Mraz


6 коментара: