Pisma sa Severnog pola od Deda Mraza lično

Novogodišnja noć nam je donela jedan od trenutaka koji ćemo svi pamtiti dugo. Uspomene su važan deo dečjeg odrastanja i zaista bi trebalo da se potrudimo da ih bude što više maštovitih, lepih, razigranih.... 
Dakle, sa Severnog pola nam je stiglo pismo od Deda Mraza. Upućeno mojim devojčicama lično i personalno. Kovertirano za svaku posebno (puno ime, prezime i adresa). Pošiljalac: Deda Mraz, Poštanski fah 777, Severni pol. Na kovertama prave dedmrazovske poštanske marke i pečati....Pisma je otkrila Lana, ostavljena ispod jelke u njenoj sobi zajedno sa ostalim poklonima. Doneo joj je lupu i pravi fotoaparat koji je tražila ali i druga iznenađenja.
Pretpostavljamo da je Deda Mraz ušao kroz prozor jer je bio odškrinut.  Napisao je da su irvasi umorni i da ima još mnogo posla da obavi pa nije mogao da se zadržava.

O sreći i radosti ne moram ni da govorim. Evo šta je napisao Lani:

Draga Lana,

bila si jako dobra ove godine. Slušala si mamu i tatu, vaspitače ali i čuvala, mazila i pazila seku Irinu. Drago mi je što si tako divna devojčica a pouzdano znam i da se tvoji roditelji ponose tobom. Samo tako i nastavi!
Spremio sam ti dosta poklona. Kao što znaš, doneo sam ti slikarski pribor kad smo se videli a u ovom paketiću je ono što je potrebno za male istraživače.
Znam da si želela lupu ali sam dodao i teleskop da gledaš mesec i zvezde (ako vidiš neku koja pada obavezno zamisli želju!!!) i mikroskop. Tu je svakako i pravi fotoaparat kojim ćeš slikati bezbroj lepih fotografija.
U paketiću ćeš naći još lepih iznenađenja koja će te sigurno obradovati (nešto što si priželjkivala a nije bilo na spisku)...
Pitaš se kako to sve znam? Hej, pa ja sam Deda Mraz i moj posao je da usrećim svu decu sveta...
Žao mi je i što se ovom prilikom nismo videli ali veče je Nove Godine i imam jako puno posla a irvasi su već umorni...
Hej ho, budi i dalje takva kakva jesi!
Puno pozdrava sa Severnog pola hohohohoho!

Deda MrazA evo šta je napisao bebuški:

Draga Irina,

mala si i još uvek ne znaš da čitaš pa će ti ovo pismo pročitati seka. Lana mi je i napisala pismo umesto tebe, znaj da te mnogo voli.
Bila si dobra beba. U ovoj godini si savladala dosta toga, da ručkaš., sediš, puziš, stojiš... Tvoji roditelji i seka su presrećni što si postala deo porodice.
Psssst... znam da još ne znaš da prespavaš celu noć, ali ćeš u sledećoj godini sigurno naučiti... To nek bude naša mala tajna....
U paketiću su razna iznenađenja kojima ćeš se lepo igrati a ponešto i naučiti...
Lepo ručkaj, igraj se i spavaj!
Eh da, obavezno slušaj sestru, ona je starija i mnogo štošta zna.
Puno pozdrava sa severnog pola hohohohoho!

Deda MrazZnam da će za nekoliko godinica vera u Deda Mraza nestati. Zato je magija ove novogodišnje noći bila posebna. I kada smo gledali vatromet u ponoć svima je srce bilo puno...Happy New Year!
2 коментара: