Poseta Deda Mraza

Kao i prethodnih, i ove godine nas je posetio Deda Mraz dok smo čekali Novu Godinu. I opet se ušunjao neopaženo, ostavio poklone ali i pisma i učinio ovo veče tako posebnim.

Dečjoj radosti nije bilo kraja dok su čitale pisma, i naravno nestrpljivo otpakovale darove.Draga Lana,

Nekoliko iznenađenja te čeka ispod jelke. Spremio sam ti poklone a nadam se da će ti se svideti moj odabir. Primio sam tvoje pismo koje si mi poslala u tvoje i sekino ime, i bogami spisak je bio podugačak. Važno je da znaš da ne mogu svakom detetu da ponesem toliko poklona, a pogotovo ne porodicu pravih mačaka jer one ne bi mogle da pređu toliki put a i irvasi bi se umorili. Duh Nove godine je u sitnicama, pažnji i vremenu provedenom sa porodicom i prijateljima. I sama znaš da su nekad i parče papira, bojice ili špil karata dovoljni za ludu zabavu, samo ako se potrudimo da pronađemo način.
Ipak, tu je par poklona za tebe jer Nova Godina ne bi bila tako specijalna bez njih. Siguran sam da si i od dragih ljudi takođe već dobila neke od onih stvari sa spiska koje si poželela.
Bila  si dobra ove godine, posebno sam zadovoljan što vidim i sve petice u tvojoj školskoj knjižici. Bravo, znam da nije bilo lako, ali i sama si uvidela da se na kraju trud isplatio.
Nastavi da budeš dobra i pažljiva devojčica prema roditeljima i seki. I znam da je seka ponekad dosadna i da rastura tvoje igračke, ali to rade sva deca kad su mala, pa čak si i ti pre samo par godina u tome uživala. Zato joj ponekad progledaj kroz prste, a to će biti naša mala tajna, dok ona malo ne poraste. Važi?
Do sledeće godine puno pozdrava iz Laponije, sa dalekog Severa!
Deda Mraz
p.s. izvini što i ovog puta nisam uspeo da svratim, zaista ima puno dece koja me čekaju pa ne mogu da se zadržavam


Draga Irina,

Bila si dobra devojčica ove godine. Igraš se u vrtiću sa drugarima a uživaš i u igri sa sekom od koje možeš puno da naučiš. Znam i da imaš omiljene crtane filmove a lepo je i što voliš knjižice jer tako polako možeš otkriti čarobni svet koji se krije iza korica svake knjige i koji te u svakom trenutku može odvesti na krilima mašte u bilo koji kraj sveta.

Doneo sam ti poklone, i nadam se da ćeš se lepo igrati sa njima. Nisam mogao puno poklona da ponesem jer svako dete mora da dobije svoj poklon, zato je važno da ih dobro rasporedim da ima za sve. Takođe je važno uživati u igri i deliti svoje igračke sa drugima, baš kao što deli Maška iz one priče koju ti mama čita pred spavanje. Lepo ručkaj i idi na spavanje na vreme, i naravno - slušaj seku, mamu i tatu.

Do sledeće godine budi dobra a iz Laponije, sa dalekog Severa te pozdravlja…

Deda Mraz

A i  deca su za sve pripremila iznenađenje - specijalne čestitke!Нема коментара:

Постави коментар