Magična tegla za razbijanje dosade...

Verovatno je svako od nas u detinjstvu imao "dosaadno mi jeee" fazu, obično onim danima kad smo roditelje/braću/sestre nagovarali da se igraju sa nama usred nekog njihovog posla. I onda smo kao odgovor dobijali one čuvene rečenice: "Uhvati se za uši pa igraj" i sl :)

Jednostavna ideja sa ovog bloga odlična je za prevazilaženje ovih momenata. Sve što vam je potrebno je jedna tegla i parče papira.

via http://myhomespunthreads.blogspot.com
Izrada je jednostavna, na komadićima papira napisati predloge igara i zanimacija. Sve što vam padne na pamet a da može da zabavi dete i sve one aktivnosti koje voli a kojih ne možete da se setite u "dosadno mi jeeee" trenutku. To doduše iziskuje malo više vremena, ali trud će se isplatiti i uštedeti vam vreme kad vam je najpotrebnije ... Na kraju krajeva, tegla se ne mora napuniti odmah dupke, a i deca mogu učestvovati i dodavati svoje omiljene aktivnosti. Npr. slaganje pazli, potraga za blagom, slaganje kule od lego kocki, crtanje, čitanje, mogućnosti su bezbrojne....

via pinterest.com

A evo još jedne divne ideje, pronađene diljem Pinteresta. U jednu teglu stavljajte na papirićima zapisane sve one divne momente i dečje bisere tokom cele godine. Teglu otvorite na Novu Godinu. Garantovan savršen početak godine uz puno smeha i uspomena, a kasnije papiriće možete da zalepite u radosnicu. 

via pinterest.com
Jedna tegla i toliko ideja, magično zar ne?


5 коментара:

 1. Super ideje!
  Ova mi se pogotovo dopada sa decijim biserima.
  Moracu pronaci neku lepu teglu, a i dovoljno veliku :))

  ОдговориИзбриши
 2. The mom I'm bored activity jar is such a fun idea! I could have really used one when I was younger.

  ОдговориИзбриши
 3. Varijanta na koju sam negde davno naletela je da osim kul aktivnosti imaš i one dosadnije:zalij cveće,sredi sobu,itd.Kad dodju s kuknjavom kako im je dosadno samo im ponudiš papirče da izvuku iz tegle pa kako su ima tog dana zvezde naklonjene :-D

  ОдговориИзбриши
 4. Quinn B- thanks for comment and visiting!

  Marija, vidiš nije ni to loša ideja ;) spoji se lepo i korisno!

  ОдговориИзбриши