DIY Mama: Tačka do tačke - Tačkograd


Od kad nam je Škrabalica preporučila sajt tate Joela obavezno svraćam da vidim šta je ovaj neverovatni umetnik smislio kad je u pitanju dečja zabava. Joel je kreativac ali i stay at home dad i za svoje blizance stalno smišlja tako jednostavne a divne igračke koje svako od nas može napraviti! Hvala mu na tome! Njemu ću svakako posvetiti poseban post a do tada prošvrljajte po njegovom blogu ali i art sajtu. Awesome!!!!

Jednog popodneva odlučili smo da napravimo njegov craft projekat Paper City.Downloadovali smo free templates grada i likova.
             

Grad smo obojili. A pošto je Lana na fasade dodala puno tačkica odlučila je da se zove Tačkograd. Zalepili smo ga na kutiju od igračke, dodali malo kolaž papira i dobili super čvrst i postojan grad. 
Onda smo obojili i stanovnike, dodali im kosu, brkove (lepi su i ovako, decentni i svedeni ali Lana je insistirala da ih zašareni). Zalepili smo ih na karton i stavili na postolja. Svako je dobio svoje ime, tu su: deda Mišić, baka Lajla, tata Ozbiljković, mama Mara, devojčica Cica i dečak Mornarko.Ne mislite valjda da će naši drugari da idu peške? Tu su i prevozna sredstva, bicikl i sladoled kolica, autobus i automobili. 








Sa strane smo dodali još zgrada, ideja uzeta iz knjige "365 stvari koje možete sami da napravite i uradite", poglavlje posvećeno crtanju zgrada. Tako je naša družina dobila pravi velegrad.
 

Ali gde im je kuća? Kako ne bi bili beskućnici, na unutrašnjosti kutije smo zalepili papir na kome smo nacrtali stan. Kuća na dva sprata, u prizemlju su kuhinja i trpezarija, na prvom spratu igraonica i dnevna soba a na drugom sobe za spavanje. Tu su i merdevine za penjanje. A i svi drugi mali drugari, figurice su se pridružili ovoj fantastičnoj zabavi!

10 коментара:

  1. Primećuje se veliki talenat za arhitekturu! Bravo Lana i bravo mama!

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala!

    Da ne bude zabune, Lana je bojila, sekla, pravila od kolaz papira zezalice, lepila i crtala neke detalje dok sam ja bila zaduzena za "ozbiljnije i preciznije" poduhvate ;)))))

    ОдговориИзбриши
  3. ovo je genijalnooo!!!skrabalica nam stalno nesto pronalazi! a vas dve ste ovo odlicno uradile! :)

    ОдговориИзбриши
  4. divno
    pravi ste graditelji
    a Joel stvarno ima mastovite ideje

    ОдговориИзбриши
  5. jaoooo, pa ovo je strava...sve ovo smo radili jos u vrticu!!!! awwww..budi uspomene:))

    divan blog draga..imas novog pratioca!

    svrati...dijanamakeup.blogspot.com

    ОдговориИзбриши
  6. Grad je savrsen. A, verujem, vreme provedeno zajedno u stvaranju grada, neprocenjivo!

    ОдговориИзбриши
  7. Fenomenalno, već vidim šta ćemo sledeće da pravimo i mi. :)

    ОдговориИзбриши
  8. Hvala devojke puno puno!
    Zaista smo uzivale a ona uziva kad se igra. Inace od malena voli raznorazne sitne figurice i kucice ;))))

    ОдговориИзбриши