Bioskop: Turista - timeless chic

I opet smo u bioskopu, ovaj put epizoda Turista, najnoviji film sa Anđelinom i Depom u glavnim ulogama.

Venecija, ah Venecija....



Nekako se pogodilo da sam upravo pročitala i "Smrt u Veneciji" Tomasa Mana te su mi predivni prizori ove italijanske lepotice na vodi oduzeli dah.... Evo jednog poglavlja: ".... i lađa nastavila svoju prekinutu plovidbu kroz kanal Svetog Marka. I tako ju je i opet ugledao, čudesnu luku, onaj zaslepljujući sklad fantastičnih građevina koji je Republika iznosila pred poglede moreplovaca pune strahopoštovanja: laku divotu palate i mosta uzdisaja, stubove na obali sa lavom i svecem, bok hrama iz bajke, gizdavo istureni, pogled na prolaz kroz kapiju i džinovski sat, i gledajući promišljao je da onaj koji u Veneciju stiže suvim, na železničkoj stanici, ulazi u palatu na stražnja vrata, i da ne treba nikako drukčije dolaziti no što on sada čini, da treba samo brodom, samo sa visoke pučine stizati u najneverovatniju varoš".


Ono što takođe oduzima dah jeste kostim za koji je bila zadužena Oskarom nagrađivana Colleen Atwood. Timeless chic je ono čemu je težila. Manje je više. Classy, sofisticirano, otmeno, decentno baš kao i Venecija sama. Colleen je inspiraciju našla u minimalizmu i eleganciji Hičkokovih filmova. Izuzetnim kostimom Anđelinina lepota dodatno je uokvirena. "The idea was to create a world of quiet elegance, reflected in simplicity of line and colour", rekla je Colleen. Rezultat je vanredan. Uverite se i sami.

Enjoy!



9 коментара:

  1. Ja sam ga isto pogledala prije 2-3 dana, mogu ti reci da me najvise odusevilo isto ovo kao tebe: Venecija i odjeca na Angie. Nije mi bas toliko draga, ali stvarno moram priznati da je u ovom filmu prelijepa. O filmu necu nista govoriti, zbog cura koje bi ga htjele gledati, da im ne pokvarim uzivanje :)

    ОдговориИзбриши
  2. jao vec neko vreme zelim da napravim blog serijal o vezi mode i filma. film po film...
    mozda, kad budem malo vrednija :)

    ОдговориИзбриши
  3. @Minni, stvarno jr nestvarno lepa ;))).
    Jedino za moj ukus stvarno premrsava, ali ajde to cu joj oprostiti ;)

    @Jelena, hajde, hajde budi vredna, napravi rubriku, pa nas ponekad iznenadi filmom po izboru, jedva cekam da citam!!!!!

    ОдговориИзбриши
  4. Nisam ga gledala, ali jedva čekam. Jedan od razloga je taj što je sniman u Veneciji :) A i Johnny je jedan od razloga ;)

    ОдговориИзбриши
  5. Nisam ga jos uvek gledala,ako nista drugo zbog Venecije cu...Divan post...:))



    http://bonjourjr.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  6. Divan Blog, pratim teeee
    http://julietspen.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши
  7. I ja te pratim, mnogo mi je interesantan blog. :)

    http://anaonheels.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши